6977 35 85 31 210 285 23 23 info@dermedica.gr
eyes-cream

Υπάρχει ιδανική κρέμα ματιών

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η κρέμα ματιών που θα επιλέξω;

eyescreamΥπάρχουν αναρίθμητες κρέμες, εκ των οποίων πολλές από αυτές υπόσχονται θαύματα. Μια κρέμα είναι απαραίτητη, αλλά έχει πάντα επικουρικό ρόλο, ενώ κρίσιμο είναι να προσδιοριστεί το πρόβλημα: είναι οι μαύροι κύκλοι, το οίδημα ή και τα δύο μαζί.

Η κληρονομικότητα, αλλεργίες και έκζεμα, το άσθμα, η λήψη φαρμάκων, η αναιμία, η κούραση και η έλλειψη ύπνου είναι μερικές μόνο από τις αιτίες εμφάνισης μαύρων κύκλων και οιδήματος των κάτω βλεφάρων (σακούλες).

Σε οποιαδήποτε περίπτωση συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας για τον αποκλεισμό παθολογικών καταστάσεων που μπορεί να ευθύνονται για προβλήματα γύρω από τα μάτια σας.

Οι σύγχρονες κρέμες για τα μάτια περιέχουν ρετινόλη, επίσης θα πρέπει να έχουν υφή λεπτόρευστη, καλή ενυδατική ικανότητα και υποαλλεργικά συστατικά.

Τα τελευταία χρόνια κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην τοπική θεραπεία για τα προβλήματα γύρω από το μάτια οι γνωστοί πλέον «οροί» οι οποίοι είναι λιγότερο ελαιώδεις, πιο λεπτής υφής και πιο απαλοί για το ευαίσθητο δέρμα των ματιών.

Με απαλό μασάζ κατά την εφαρμογή υπόσχονται σταδιακή μείωση του οιδήματος των κάτω βλεφάρων.

Υπάρχουν κάποια συστατικά τα οποία πρέπει να αποφεύγω στην συγκεκριμένη περιοχή; Υπάρχει κάποιο συστατικό ιδιαίτερα ευεργετικό;

Το δέρμα στα βλέφαρα είναι πολύ λεπτό και κατά συνέπεια αρκετά ευαίσθητο επομένως θα πρέπει να αποφεύγονται ερεθιστικές ουσίες, όπως τα ρετινοειδή και τα οξέα.

Καφεΐνη, αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνη C, πεπτίδια τα οποία διεγείρουν την παραγωγή του κολλαγόνου, εκχύλισμα χαμομηλιού και πράσινου τσαγιού είναι μόνο λίγα από τα συστατικά που μια κρέμα ματιών μπορεί να περιέχει.

Επίσης θα πρέπει να μην είναι φαγεσωρογόνος, να μην περιέχει parabens, αλκοόλη και αρώματα και να είναι δερματολογικά και οφθαλμολογικά ηλεγμένη.

Η λέπτυνση του δέρματος και η απώλεια λίπους και κολλαγόνου με την πάροδο του χρόνου κάνει τα προβλήματα γύρω από τα μάτια πιο εμφανή.

Κρέμες και συμπληρώματα διατροφής με υαλουρονικόοξύ ή κολλαγόνοίσως μπορούν να βοηθήσουν.

Ποιες θεραπείες προτείνονται στο ιατρείο; Κάθε πότε πρέπει να γίνεται η επανάληψη τους;

DermatologosReady 10-1600Θεραπείες οι οποίες απαιτούν εφαρμογή από ιατρόδερματολόγο περιλαμβάνουν θεραπείες όπως την μεσοθεραπεία η οποία επαναλαμβάνεται κάθε μια ή δύο εβδομάδες, το peeling το οποίο βοηθάει στους μαύρους κύκλους και θα χρειαστεί 3 ή 4 επαναλήψεις, τα εμφυτεύματαυαλουρονικού οξέως, ειδικά για το πρόβλημα των κάτω βλεφάρων με αποτέλεσμα που διαρκεί έως και ένα έτος, εφαρμογή κρεμών που περιέχουν υδροκινόνη, θεραπείες με λέιζερ τόσο για τις σακούλες όσο και για τους μαύρους κύκλουςκαι τέλος την βλεφαροπλαστική.

Ο ρόλος της Διατροφής

healthyfoodsΣίγουρα το αλάτι δεν βοηθάει όπως επίσης και η κατανάλωση αλκοόλ.

Μια καλά ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά η οποία εξασφαλίζει την λήψη της απαραίτητης ποσότητας σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία είναι πάντα σημαντική.

Προσοχή απαιτούν παθήσεις όπως οι διαταραχές του θυρεοειδούς, του ήπατος καθώς και η αφυδάτωση διότι επιδεινώνουν την κατάσταση.

Γλίτωσε από το «πόδι της Χήνας»

crow's feetΠρώτα απ΄όλα καλή ενυδάτωση. Εφαρμογή εκλογής όμως αποτελεί η βοτουλινική τοξίνη (Botox). Άλλες μέθοδοι είναι η ενέσιμη μεσοθεραπεία και η ανάπλαση/αντιγήρανση της περιοχής μεlaser και το PRPή αλλιώς ενέσιμη θεραπεία αυτόλογου ορού.

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω στο σπίτι προληπτικά, όπως faceyoga, μάσκες για να μειώσω τα σημάδια γήρανσης στην περιοχή;

Ηύπτιαθέση ύπνου, (επιπλέον ανυψώστε το κεφάλι σας με δύο ή περισσότερα μαξιλάρια), τοντεμακιγιαζ πριν τον ύπνο, ο καλός ύπνος, η μείωση κατανάλωσηςαλκοόλ, η ηλιοπροστασία, η διακοπή του καπνίσματος, η αποφυγή τριβής είναι μερικά από τα μέτρα τα οποία μπορούμε να εφαρμόσουμε για να αποφύγουμε τα προβλήματα γύρω από τα μάτια.

Επίσης για να απαλλαγείτε από τα πρησμένα μάτια και τους μαύρους κύκλους δοκιμάστε κάτι κρύο επάνω τους. Χρησιμοποιείστε ότι πιστεύετε ότι βοηθάει περισσότερο, μια κρύα κομπρέσα, σακουλάκια τσαγιού, φέτες αγγουριού, μεταλλικά κουταλάκια διατηρημένα στην ψύξη, έτσι κι αλλιώς το κρύο είναι αυτό που θα μειώσει τουλάχιστο προσωρινά το πρόβλημα.

Πηγή: Περιοδικό Forma